Mineralizovana termalna voda u našem bazenu, dolazi sa dubine od 193 m i izvire na temperaturi od 27 °C i jedina je voda na ovim prostorima koja sadrži jod i kao takva predstavlja prirodan izvor joda. Njen dragoceni mineralni sastav pomaže u tretiranju osetljive kože (revitalizacija) i znakova starenja.

Sadržaj joda je upravo ono što čini MINAQUA vodu, po blagotvornom učinku na vaše telo i dušu, slično morskoj vodi. Koncentracija soli u vodi približno je jednaka onoj u morskoj vodi.

Dokazano je da mineralizovana termalna voda ima ogromna lekovita svojstva i višestruku korist na ljudski organizam. Jedan od razloga lekovite moći naše vode je visok sadržaj minerala.

Hemijski sastav vode

Bikarbonati (HCO3) 770 mg/l

Natrijum (Na+) 415.40 mg/l

Hloridi (Cl-) 335.20 mg/l

Kalcijum (Ca2+) 26.60 mg/l

Magnezijum (Mg2+) 20.90 mg/l

Kalijum (K+) 4.10 mg/l

Jod (J-) 0.86 mg/l

Mineralizovana termalna voda blagotvorno utiče na smanjenje negativnih efekata stresa na naše zdravlje.

Boravak u termalnoj vodi smanjuje napetost u mišićima, povećava prokrvljenost tkiva, revitalizuje i ojačava imuni sistem tela. Smanjuje negativne uticaje na zdravlje i posledice stresa, podstiče čišćenje tela, oživljava i jača odbrambeni mehanizam tela.

Sinergizovani termalni izvori
Učinak termalnih izvora ne zavisi samo od sopstvenog kvaliteta i sastava. Kombinacijom različitih uslova učinci su gotovo neograničeni.

Glavni opšti efekti:
Neuralgija, bolovi u mišićima, bolovi u zglobovima, ukočena ramena, motorička paraliza, ukočenost zglobova, upale, hemoroidi, prehlade, oporavak posle bolesti i rehabilitacija, umor, hronična problemi sa probavom, ukupno poboljšanje zdravlja.

Termalni efekti opuštanja:
Zagrevanje tela termalnim izvorima poboljšava cirkulaciju krvi i napetost mišića, što zauzvrat pomaže smanjenju nervne napetosti.

Hidraulički učinci:
Kad je uronjeno u vodu, telo je pod hidrauličkim pritiskom. Voda ima učinak masaže, pomaže u cirkulaciji krvi i limfnim čvorovima. Poboljšava se metabolizam, podstiče se izlučivanje i oporavak od umora.

Učinci plovnosti:
Kada se plivanjem opuste mišići i zglobovi koji normalno podržavaju našu  težinu od gravitacije, naš um i telo se opuštaju. Kako telo postaje lakše, ekstremiteti su lakši, što sve pomaže rehabilitaciji.

Indirektni efekti:
Napuštanje svakodnevnce i boravak u drugačijem okruženju može imati različite mentalne i fizičke učinke. U takvom okruženju vaš mozak, disajni sistem, probavni organi…mogu imati samo benefit, od lučenja dobrih hormona i opuštenosti nerava.

I na kraju ono što nam definitivno svima treba, plivanje u termalnoj vodi oslobađa endorfin – hormon sreće.

Mineralizovana termalna voda u našem bazenu slična je morskoj vodi
  • Sadrži prirodno rastvoren jod
  • Dolazi sa dubine od 193 metra
  • Izvire na temperaturi od 27 stepeni

Blagodeti plivanja u našoj mineralnoj termalnoj vodi

  • smanjuje negativne efekte stresa na naše zdravlje
  • stimuliše rad srca i cirkulaciju
  • jača mišiće
  • opušta i dobar je lek protiv stresa
  • tonifikuje kožu i čini je glatkom
  • pomaže u tretiranju osetljive kože i znakova starenja
  • osvežava