Parno kupatilo potiče sa bliskog istoka i predstavlja vrstu saune u kojoj temperatura ide i do 50°c ali se lakše podnosi nego u sauni zbog velike vlažnosti (oko 100%).

Hamam će vam pomoći da umanjite umor i stres.

Dobar je saborac u borbi protiv celulita jer podstiče cirkulaciju. Usled velike toplote u parnom kupatilu otvaraju se pore na koži  i dolazi do eliminacije toksina a koža postaje nežna i mekana.
Ukoliko imate problema sa bronhitisom, astmom i bolnim zglobovima boravak u parnom kupatilu doneće višestruku korist vašem organizmu a preporučuje se i za otklanjanje nesanice i napetosti u mišićima.
Karakteristike parnog kupatila u okviru AquaFit Minaqua bazena
  • Dimenzije: 2879 x 1843 x 2400 mm
  • Kapacitet parnog kupatila je 8 do 10 osoba
  • Temperatura vazduha 40 – 48°C, dok je vlažnost vazduha 100%.
  • Profesionalno automatizovano podešavanje parametara.
  • Preporučeno vreme boravka: 5-20 minuta

Parno kupatilo (Hammam) je tretman u vrućem zatvorenom prostoru sa parom koja podstiče znojenje i oslobađa telesne toksine. Parno kupatilo je vrsta saune u kojoj je zastupljena visoka vlažnost vazduha (100%) i temperatura koja se kreće od 40-50°C. Para čisti kožu, otvarajući pore, što čini kožu mekanom i nežnom.

Parno kupatilo je veoma preporučljivo za osobe koje pate od nesanice, preteranog umora, napetih mišića.

Parno kupatilo umanjuje znakove stresa i umora, stimuliše kardiovaskularni sistem, poboljšava cirkulaciju, a sto je najbitnije ne podiže krvni pritisak, jer se od toplote šire vene i omogućuju brži protok krvi.

Povišena temperatura koja je prisutna u parnom kupatilu sprečava razmnožavanje bakterija i virusa, što doprinosi imuno sistemu.

Parno kupatilo kao terapija se najčešće preporučuje u slučajevima bronhijalne astme, bronhitisa, kod problema sa disajnim organima, kašlja, kod bolnih zglobova.. Ukoliko niste sigurni u vezi sa korišćenjem hammama, konsultujte se sa svojim lekarom.

Zbog temperature od 50ºC i vlažnosti od 100% u odnosu na saunu koja ima 80ºC i vlagu od 15% do 25%, parno kupatilo je prijatnije za boravak. U hammamu, u odnosu na saunu, greju se pod, zidovi i klupe, pa se ne stvara teška maglovita para a vlažnost ipak dostiže skoro 100%. Prijatna vlažna toplota od 40ºC do 48°C veoma prija onima koji ne mogu izdržati toplotu saune, a i telo se postepeno zagreva. U parnom kupatilu nalazi se česma za polivanje hladnom vodom, kao opcija rashlađivanja.

U trenucima kada imamo manjak energije ili nas nešto muči na psihičkom i fizičkom nivou, tražimo sebi pomoć kroz ono što nam je lepo i prijatno. Esencijalna ulja i aromaterapija mogu da budu jedno takvo sredstvo.

Aromaterapijom delujemo na:

•umor, iscrpljenost i depresiju,

•fizičke bolove, glavobolju, na brže zarastanje rana,

•ublažavanje problema sa varenjem i mučninu,

•na probleme izazvane hormonskim promenama,

•izlučivanje toksina iz organizma putem znojenja,

•jačanje imunog sistema i regeneraciju,

•razbijanje masnih naslaga i povećanje tonusa kože,

•na stres, relaksaciju i koncentraciju.

Hamam će vam pomoći da umanjite umor i stres.

Za razliku od saune hamam je prijatniji za boravak jer se telo postepeno zagreva. Ako želite malo da se rashladite u parnom kupatilu vam je dostupna česma za vodu.

Kada klonete duhom ili imate manjka energije, kada ste puni brige i nervoze ili vam naprosto treba nešto prijatno i lepo da popravi dan…. tu su aromaterapija i esencijalna ulja koja ce boravak u hamamu učiniti još prijatnijim.

Aromaterapija će vam pomoći da ojačate imuniteti i eliminišete toksine, da ublažite depresiju, umor i fizičke bolove. Blagotvorno deluje na otklanjanje stresa, nervoze i hormonskih poremećaja.

Boravak u hamamu je prijatan i relaksirajući a kombinacija sa aromaterapijom učiniće doživljaj vrhunskim i nezaboravnim.