Akvabiciklizam / Aqua CyclingJedna od dobrih strana interneta je ta da je moguće doći do informacija koje nikada ne biste saznali da ste i dalje ograničeni na druge izvore i medije. Dalje u tekstu saznaćete šta je Aqua Cycling odnosno Aquabike kao i to da postoji u vašem komšiluku.

Osobe koje brinu o svom telu u potrazi su za fizičkom aktivnošću u kojoj će uživati.  Za njih je otkriće Aqua Cyclinga poput hladne limunade u Avgustu – pravo osveženje i uživancija!

Za sve vas koji niste imali priliku da isprobate Akvabiciklizam evo par detalja da zagolicaju maštu i podstaknu vas na promene i aktivnost.  
Aquabiciklizam  je razvijen od strane italijanskog  fizioterapeuta koji traži nove načine rehabilitacije sportista .
Osnova ovog sporta je vrlo jednostavna . To je bicikl postavljen u bazen i vežba se telom uronjenim u vodu.  Zvuči lako međutim…

Tokom treninga ste istovremeno izloženi fizičkom naporu dok pedalirate i pritisku vode . Mišići rade intenzivno i ovaj trening je veoma efikasan za oblikovanje nogu.  Dakle vežba se na isti način kao i sobni bicikl a ono što čini bitnu razliku je to što pedalirate pod vodom i trošite 10 puta više energije u odnosu na tradicionalnu vožnju bicikla.

Aqua cyclingVoda podržava vašu telesnu masu te nema opterećenja na zglobove. Ova trendi aktivnost podstiče cirkulaciju, poboljšava kardiovaskularni sistem ,leči problem teških nogu i sagoreva kalorijeSavršena za trudnice jer je bezbedna i ne predstavlja opasnosta za trudnoću . Interesantna je i osobama sa viškom telesne mase jer im omogućava da ravnopravno učestvuju u treningu kao i svima vama koji želite čvršće listove,butine,zadnjice ,trbušnjake….

Vodene aktivnosti su manje zamorne a dodatni benefit se ogleda u tome što sutradan nema bolova ni upale mišića zbog dejstva vodene masaže koja  sprečava nakupljanje mlečne kiseline u mišićima .
Vodeni biciklizam je idealan za seniore i sve one koji žele da ostanu u formi .
Ono što će obradovati žensku populaciju je vest da ćete se pomoću ovog treninga vrlo lako rešiti celulita ! Tako je , celulitu recite zbogom a Aquabiku welcome !

Znači ,ukoliko želite da izgradite mišićnu masu,izgubite težinu, rešite se celulita ,ostanete u formi ,zabavite se…. Aquacycling je odličan izbor za vas .
Ako ste obožavalac bazena i teretane i maštate o vodenoj teretani onda će vas Aquabike oduševiti . On je u sebi pomirio to dvoje i izrodio vrhunski  trening . A rezultat Aquabike je izvajano telo .

Aqua cycling
Aqua cycling
Gde možete trenirati ?

Ovu fantastičnu sportsku aktivnost možete praktikovati u okviru AquaFit Minaqua centra u Zrenjaninu. To  je za sada jedino mesto u Srbiji koje ima u ponudi Aqua Cycling .Smešteni smo u okruženju parkovskog tipa a unutrašnji prostor odiše elegancijom koja je oplemenjena prirodnim motivima  .Time je stvoren prijatan ambijent za vežbanje i uživanje . Ponuđen je veliki broj termina te ga možete praktikovati ujutru, tokom prepodneva , u podne , uveče ili vikendom. Uz ritmičnu muziku i trenera vedrog duha ,vizuelnu harmoniju i termomineralnu vodu vaše telo upija samo pozitivne vibracije i regeneriše se . Nakon treninga sledi hidromasaža ,opuštanje u sauni i hamamu i time je zaokružen koncept rekreacije i relaksacije . 
What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad