Trening u vodi

Svima nama povremeno trebaju promene.

Nekada je dovoljno ubaciti novinu u trenutni vid rekreacije a ponekada je neophodno zameniti je novom da biste zadržali entuzijazam za vežbanjem. Ako pratite fitnes trendove sigurno ste uočili da vežbanje u vodi zauzima vodeću poziciju.

Treninzi u vodi se održavaju  uglavnom u bazenima a dubina u većini slučajeva je do ramena ili struka. Koriste se razne sprave i ručni rekviziti. Aquabike je jedna od najpopularnijih a trambolina ga prati u stopu. Ručni rekviziti su raznoliki: nudle, lopte, zvezde, rukavice, tegovi… Ovaj tip treninga je novina u svetu fitnesa  i za kratko vreme je postao neverovatno popularan. U inostranim zemljama je aktuelan godinama unazad a kod nas je drugačija situacija. Prvi i za sada jedini pravi trening u vodi možete isprobati u Aqua Fit Minaqua centru u Zrenjaninu. Na raspolaganju su vam svi gore navedeni rekviziti i sprave a dodatni benefit je voda koja nije obična bazenska već više banjska – termomineralna tako da postižete duplu korist za svoje telo.

Ovaj trening je mešavina aquafitness-a, aquabic-a, aquacombat-a i raznih drugih vodenih vežbi. Prikladan je za sve uzraste, izvodi se uz muziku i izuzetno je zanimljiv. Nikako ga ne poistovećujte sa aqua-aerobicom jer on to nije. Ovo je nešto potpuno drugačije !

Vežbanje u vodi možete praktikovati rekreativno, nakon povrede i kao profesionalni sportista kao deo svog treninga.  Kako god, sigurni smo da ćete se zaljubiti u njega!
What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad